Informatie over FOTO10.NL

De website van Tineke Smit - Broekhuizen

 

 

 

Leuk dat je mijn fotosite bezoekt!

Naast mijn foto’s met verhalen heb ik zelf ook een verhaal:

Ik ben verslaafd geraakt aan het fotograferen.

 

Hoe dat  is gekomen:

Enkele jaren geleden kocht ik een analoge Canon spiegelreflexcamera en volgde ik een aantal  cursussen om het toestel te gaan begrijpen!

Intussen ligt het analoge tijdperk achter me en heb ik me verdiept in de digitale wereld! Dat blijkt een wereld vol mogelijkheden te zijn….

 

Wat ik graag fotografeer:

 

 

 

 

Landschappen. Heerlijk vind ik het om buiten rond te struinen met mijn camera. Soms draai ik wel een kwartier om iets heen om de goede compositie te zoeken. Het onbeperkt afdrukken, omdat je achteraf toch veel weg kunt gooien, is er voor mij niet bij! Het liefst moet het in één keer goed zijn! Ook het achteraf bewerken beperk ik tot het meest noodzakelijke.

 

 

 

Sport. Op zondag zul je me regelmatig aantreffen op het voetbalveld, waar ik steeds probeer het juiste spelmoment te vangen. Ik zou het mezelf gemakkelijk kunnen maken door de sportstand te gebruiken, zodat er wel 10 beelden achter elkaar genomen worden, maar dat is niet mijn hobby! Juist het klikken op het goede moment geeft een kick!

 

Portretten. Regelmatig wordt me gevraagd om portretten of groepsfoto’s te maken. Het liefst doe ik dat buiten. Hierbij vind ik het vooral belangrijk dat ik het individu of de groep zo echt mogelijk op de foto krijg!

 

Bruiloften. Dit is spannend om te doen, maar wel erg leuk! De bruidsparen die ik op de foto vastlegde, zijn allemaal jaren na de bruiloft nog aan het genieten van de foto’s!

 

Alles wat op mijn pad komt. Tja, eigenlijk zijn heel veel dingen leuk om te fotograferen:   

-- onlangs woonde ik wat optredens bij en daar kwam ik enthousiast vandaan met leuke platen!

-- het (huis)dier is ook een dankbaar onderwerp!

-- kinderfeesten, voorwerpen…..allemaal leuk!

 

Eigen stijl:

Steeds ben ik op zoek naar beelden die “anders” zijn. Dit probeer ik te bereiken door goed naar de compositie te kijken of door sterk te kaderen tijdens het fotograferen.

 

Enthousiast geworden?

Heb je iets of iemand, waarvan je graag foto’s wilt hebben? Neem dan gerust contact met me op!

 

Ik ben lid van een fotoclub met een eigen website, waar op de frontpage en onder 't kopje "portfolio" foto's van mij staan.(www.fceemland.nl)